REFERANSER

Tilbakemelding

Vi ønsker å takke for en fantastisk tur-opplevelse den 26.08.14. Etter et faglig opplegg med konsernledelsen i Norwegian Crystals var det min oppgave å sørge for noe sosialt etter arbeidstid og turen til Fykan-trappa innfridde alle forventningene jeg hadde på forhånd, samt litt til. Det beste av alt var at jeg ikke trengte å tenke på noen ting, da alt det praktiske ifht mat, drikke og transport var ordnet på forhånd.

Det å få vise frem den fantastiske naturen vi har her i Meløy, kombinert med god mat, magiske fortellinger relatert til Glomfjords lange industri-historie og entusiastiske guider, var med å tilføre turen det lille ekstra.

Nok en gang; takk for et strålende opplegg.

Med vennlig hilsen

Anders Jordheim Marken Strøm
Norwegian Crystals as
Økonomisjef

*********************

Mestringstur i Glomfjellet

Karrieresentret i Nordland kjørte høsten 2014 et 4 ukers Læreplasskurs for 8. stk ungdommer som sto uten Læreplass. Kurset hadde fokus på motivasjon, bevisstgjøring, kartlegging og aktiviteter.

Onsdag 23. september ble hele gruppen guidet opp de fantastiske Fykantrappene. I de små pustepausene ble vi fortalt gamle gripende historier fra de omgivelsene som vi befant oss i. På toppen samarbeidet vi om å lage lunsjen som vi fikk nyte ute rundt bålet.

En helt fantastisk og uforglemmelig dag hvor alle fikk kjenne på mestringsfølelsen og et herlig sosialt samvær ute i vakker norsk natur.

Under evalueringen av Læreplasskurset var det akkurat denne dagen som hadde gjort mest inntrykk på elevene.

Takk til Anne Marit Olsen og Line Peggy Pedersen for en fantastisk dag!

 Ingebjørg Sandaa

Kontaktlærer

***********************

I sommer var vi så heldige å få bli med på tur til Fykan i Glomfjord, opp trappene og inn til «Rallarstua» der det ble servert deilig « fjelltapas». 

Dette ble en utrolig kjekk dag, der vertene og fjellførerne Line Peggy Pedersen og Anne Marit Olsen tok oss med på et innholdsrikt og kjekt opplegg , med en smak av historie og ikke minst en smakfull matopplevelse.

De fortalte interessante og spennende historier om utbyggingen i Fykan; den gang Rallarene gikk opp trappene med tunge bører på ryggen…. 

Både små og store fulgte godt med da de to blide og hyggelige vertene fortalte historiene, både underveis da vi gikk opp trappene, og på hytta der vi benket oss sammen rundt koselige bord, med levende lys, god stemning  og med en fristende og lekkert dekket  buffet med alt fra lokale pølser, oster og syltetøy til hjemmebakt brød og annet snadder som fristet ganen.. etter den noe luftige men kjekke turen opp trappene .

Vi har 3 barn (på 9, 12 og 14 år) og de koste seg alle sammen  på denne turen til tross for at regnet hølja ned på siste etappe etter den gode lunsjpausen. Bestefaren på 76 år var også med, så her var aldersspennet stort!! Selve turen var bra, men matopplevelsen var vel så viktig og satte prikken over denne fjellturen.  Ellers var det også kjekt å gå sammen med mange andre hyggelige folk som deltok på turen. Kan absolutt anbefales for både store og små, gammel og ung. Ønsker vertene lykke til med restaurantprosjektet, og vi håper å kunne delta en annen gang vi er på ferie på Ørnes.

 Beste hilsen fra  Erik og Dagny Astad