Om turen

SESONG: JULI-OKTOBER

Trappa er åpen for alle, og man går turen på eget ansvar. Vi tilbyr guidede turer for grupper og bedrifter, og følger sporene etter rallaren (et eldre ord for en anleggsarbeider, særlig løsarbeidere som bygde jernbanelinjer, veier, industrianlegg eller var gruvearbeidere) som la ned et enormt slit for å realisere et formidabelt vannkraftprosjekt innerst i Glomfjorden.

Turen opp på fjellet med stien og selve Fykantrappa tar ca. 60 min. med rolig gange, og det er ca. 300 høydemeter å forsere. Dette klarer de fleste med normal helse :-). Ta med godt fottøy og litt ekstra klær for skift samt beskyttelse mot sol/vind.

Turen opp vil starte med en liten fortelling som tar oss 100 år tilbake i tid, om rallarens slit og hvorfor trappen og gondolen ble bygd.

Oppe på fjellet får dere føle på høyden og bli fortalt ei kraftfull historie. Dernest går vi til «Rallarbrakka» hvor deilig lokal fjellmat står på menyen.

Returen går ned trappene igjen, som da vil gi en annen følelse av dette nydelige fjellmassivet. Beskrivelser fra andre deltakere er: LUFTIG, SPEKTAKULÆRT, NYDELIG, DEILIG MAT, SVÆRT HYGGELIG, SOSIALT, SPENSTIG, UTFORDRING, ANNERLEDES…

Rallarbrakka har skjenkebevilgning, men her oppe gjelder regelen om måtehold. Øvre promillegrense er 0,5 og synlig berusede personer får startnekt.

TUREN STARTER PÅ PARKERINGSPLASSEN I ENDEN AV FYKANVATNET (OM IKKE ANNET ER AVTALT):